Näyttää siltä että tämän vuoden kurssien innoittamana minusta on tulossa sekakäyttäjä – käytän akvarelleja, kyniä ja väriliituja yhä enemmän sekaisin. Toki 'akvarelli ja tussi'-kurssillakin motivoitiin käyttämään monipuolisesti eri tekniikoita. Ehkä veljeilyni toisaalta piirtäjien toisaalta öljy-ja akryylimaalareiden kanssa on aiheuttanut tämän poikkeaman puhdasoppisuudesta.

Toisaalta piirustuskurssilla itse kuva jää monasti, ainakin minulla vielä, vajavaiseksi kun muodon oikeellisuuteen asetetaan niin suuri paino. Syksyn mittaan on silmä kuitenkin alkanut löytämään oikean tavan mittailla mallia joten kädenjälkikin alkaa rauhoittua.

Alla ensiksi pari "pitkän asennon" kuvaa vakiomallistamme. Olen varsinaisesti piirtänyt värikynällä ja toisessa lisäksi korostanut väriliidulla. Pohjana käytän pariisinpaperia.

  

Kuten kerroin olen kokeillut eri materiaalien yhdistelemistä. Alla esimerkki siitä: sumi-tussilla tehty musta pohja johon on guassivalkoisella ja valkoisella tussilla piirretty kuva. Sitä on sitten sävytetty akvarellilla ja lopuksi korostettu valkoisella ja värillisellä liidulla. Tuntuu sopivan hyvin "räpeltäjä" -luonteelleni ! Vieressä lahjaksi tehty tutkielma kuivakukka-aiheesta. Se on tehty liiduilla pariisinpaperille.