Vierähti pitkä aika viimeisestä päivityksestä. Ensin kaikki kuvat hävisivät, sitten koko blogin alusta vaihtui ja päivitykset olivat seis. Nyt kun pohja on vaihdettu ja trimmattu, ja kevään taidekurssit ovat ohi voisin taas kertoa vähän tekemissitäni.

Työväenopistossa olin talvikauden taas kahdella kurssilla: Heikki Portaankorvan "Haasteena ihminen" mallipiirustustunneilla ja tällä kertaa Seija Jouhkin maalaustunneilla. Seuraavilla postauskerroilla esittelen töitäni jälkimmäisestä. Tässä esittelen pari talvikuvaa kotiympäristöstä.

Asun Espoon Keskuspuiston lähellä ja tämänkertainen aiheeni onkin sen kulmilta, tienpätkä uudelta Sunankaarelta. Monasti ihailemassani kohdassa katulyhty, viereiset lumiset puut ja taustan tumma metsä luovat iltapimeässä vastustamattoman tunnelman. Ensimmäisen harjoitelman jälkeen ideat alkoivatkin pulputa ja tein lopulta kaksi variaatiota. Ensin hitaan puunatun ja sitten märän, nopean, yksintertaisen.

   Katuvalo%202-normal.jpg       Katuvalo%201-normal.jpg

Ensimmäiseen halusin mukaan nopeusrajoituskyltin koska se mielestäni muodosti mainion konstrastin runolliselle maisemalle. Olenhan ennekin kuvannut porvarillisia rivitaloja vaikka tapana on kuvata romanttisia vanhoja hökötyksiä.

Jälkimmäisen aloitin tussipiirustuksena jota sitten jatkoin akvarelleilla märälle pohjalle. Lopuksi lisäsin rosoisuutta suihkuttamalla väriä fiksatiiviruiskulla ja muutenkin. Mielestäni sain erilaisilla lähestymistavoilla luotua samasta maisemasta kaksi erilaista tunnelmaa.