Työväenopiston tämän talven maalauskurssilla teemat olivat Seija Jouhkin tapaan varsin avoimia. Eli tehtävänä ei ollut kuvata joku tietty esine vaan mieluimminkin asia. Minulla meni koko syksy oikeastaan totuttelemiseen mutta kun joululomalla maalailin kotona sitä sun tätä olin keväällä valmiimpi tähän lähestymistapaan. Alla esittelen töitäni kahdesta aiheesta. En ole varma että muistan aiheen täsmälleen oikein mutta kuvailen tässä ainakin mitä ajattelin sen olevan :).

Ensimmäine aihe joka oikeastaan "loksahti" oli Tuuli. Tein tunnilla yhden kuva puoliväkisin, mutta viikonloppuna kotona niitä sitten ryöpsähti. Taisin tehdä kaikkiaan seitsemän kuvaa joista neljä alla.

Ensimmäiset kaksi olen tehnyt oikeastaa muovaamalla ideaa tuulenpyörteestä mutta yrittämällä unohtaa suoran kuvailevuuden. Kummassakin on päälekkäisiä kerroksia ja pesuja useampi. Yritin niillä saada aikaan toisaalta liikettä, toisaalta ilmavuutta.

Tuuli%203-normal.jpg       Tuuli%204-normal.jpg

Tehtyäni näiden kahden jälkeen muutaman hahmoitelmaversion päätin lähestyä asiaa täysin kuvaavan aiheen kautta:Tuuli maisemassa. Kaksi niistä alla. Kumpaakin tehdessäni pyrin tekemään muodot mahdollisimman yksenkertaisiksi kuulailla värikerroksilla ja yksinkertaistetuilla muodoilla.

    Tuuli%201-normal.jpg       Tuuli%202-normal.jpg