Kesäisin maalausteni aihe löytyy usein kotipihalta Espoon Alamäestä. Koska kevään melontakausi peruskurssien ohjaamisineen on vienyt lähiaikoina illat ja viikonloput esittelen tällä kertaa vähän vanhempia ja vähän enemmän vanhoja kuvia kotipihaltani. Voisiko ajatella että se on panokseni kotisututyölle (selittelyä !).

Alla kuusi kuvaa kolmelta eri vuodelta. Pari ensimmäistä ryhmää on ehkä vuosilta 2006 – 2007 ja viimeinen parin vuoden takaa. Muutos maalauksen käsialassani taitaa näkyä kuvista. Kolme ensimmäistä kuvaa on maalattu pieneen, noin A5 kokoon, keskimmäiset noin A4 ja viimeinen tuohon noin A3 kokoon jota käytän yleisimmin nykyään.

Kolme ensimmäistä, siis vanhimmat ovat siltä kaudelta jolloin uskalsin jo käyttää vähän enemmän vettä ja laveerata pintoja yksittäisten siveltimenvetojen sijaan.

Rinteen portaatLeikkipihaVino mänty

Kaksi seuraavaa kuvaa on erään kevään sessiosta jolloin maalasin puolenkymmentä kuvaa pihan eri kulmilta, tällä kertaa en vain omalta alapihaltamme. Mielestäni olen pystynyt varsin hyvin tallentamaan kirkkaan ja kovan kevätauringon värit. Kasvillisuus ei vielä ole tuomassa pehmentäviä vihreitä sävyjä luontoon.

Alamäki kevätauringossa 2Alamäki kevätauringossa 2

Viimeisessä kuvassa pääosassa on alapihamme keväänpaljas syyshortensia. Se sama joka aikaisemmissa syyspuolella maalatuissa terassikuvissa on ollut täynnä lehtiä ja kukintoja. Idea kuvasta lähti liikkeelle tekemästäni lyijykynäpiirroksesta. Aiheen käsittelytavan ero edeltäjiin kertoo jotain tyylini muutoksesta. Joko olen nykyään liian laiska enää kuvaamaan koko kuvan yksityskohtia tai olen oppinut nostamaan esiin olennaisen. Saatte itse päättää.

Keväänpaljas syyshortensia