Kirsi-opemme on innokas antamaan meille aiheita joiden avulla voimme kokeilla vesiliukoisten värien erilaisia käyttötapoja. Tänä syksynä tehtävänä oli kuvata merenalaista maailmaa käyttämällä tussia ja suolaa yhdessä. Monelle se onnistuikin mutta minä en jostain syystä saanut kurssilla suolaa "vetämään" tussia. Sen tähden päädyin leikkimään märällä ja puoleksi kuivaneella tussilla. Kuvaa kotona "parannellessani" paperin pinnasta irtosi säikeitä jolloin päätin viimeistellä kuvan reilulla hiekkapaperikäsittelyllä. Lopputulos on tämän näköistä.

Koralli 1

Otin revanssin kotona toisenlaisella "paperilla". Se toimikin edellistä paremmin. Korallin lisäsin "nostamalla" valkoisella guassilla jonka vielä värjäsin akvarellilla.

Koralli 2

 

Munamaskia

Käydessäni marraskuussa Ranskassa työmatkalla, lensin eräänä kuulaana iltana Pariisista Toulouseen. Istun yleensä käytäväpaikalla mutta nyt minut oli sijoitettu ikkunapaikalle. Ihailin koko lentomatkan ajan hienon auringonlaskun värejä. Taivas oli voimakkaan preussinsininen ja loi voimakkaan kontrastin kaupunkien valojen energiansäästölamppujen vihreänkeltaiseen sävyyn.

Alla yritykseni kuvata lentokoneen ikkunasta näkemääni näkymää. Oikeastihan valopisteiden pitäisi koko ajan muuttaa muotoaan jotta tunnelma vastaisi oikeaa. Lisäksi kuvaan on vaikeaa saada esille valon ja varjon oikeaa kontrastia.

Valopisteet ja aurinko on ensin maalattu munankeltuaismaskilla ja mustan tussi-taustan ollessa melkein valmis, maski on raaputettu pois ja valojen sävy on lisätty. Lopputulos on sitten sävytetty niin että se vastaa muistikuvaani. Mustaa taustaa olen yrittänyt sada rosoisemmaksi suolatekniikalla.

Lento Toulouseen