Tiistairyhmän viime kertana opettajamme Marja antoi tehtäväksemme maalata "Maisema Lapista, yöllä. Siinä voi olla kyllä jotain sarastusta. Kuvassa tulee olla useampi kerros". Siitä vain sitten tekemään. Olin ottanut munankeltuaista mukaan kokeilumielessä ja ajattelin käyttää sitä maskina sen toisen kerroksen aikaansaamiseksi. Ensimmäisestä kuvasta tuli paperin takapuolen täytettä kun kiire oli liian kova. Kotona sitten jatkoin aiheen käsittelyä.

Ensimmäisen kotikuvan tein aika lailla vanhan idean pohjalta, kuitenkin rauhallisemmin ja antaen kaikkien kerrosten kuivua välillä. Teknisesti se onnistui, mutta se jokin jäi puuttumaan. Jälkimmäiseen tein itse asiassa varsin nopeasti sunnuntai-iltana – ajatusten jo vähän selkeydyttyä. Hienot saamelaiskuviot löysin Pohjois-Norjalaisen ruukuntekijän Árran Krukmakeri:n sivulta.

Alla kuvat. Näin jälkeenpäin katsellen tulee heti mieleen että onkohan kaverilla ollut koko ajan Nattaset mielessä. Ylempi, siis toinen, on tehty munamaskilla, akvarellia laveeraamalla, ja fiksatiiviruiskulla roiskimalla, jälkeä sanomalehdellä maskaten. Lopuksi seepia- ja valkotussilla ja hopeaguassilla munamaskin jäljet kuvioiden. Alempi, kolmas kuvista on tehty vain akvarellia laveeraamalla ja kirjaimet kuivapastelli-liiduilla.

 

 p.s. Muistathan. Kuvat näet isommassa koossa: oikea hiiren näppäin > Näytä kuva