Töissä on ollut varsin kiireitä joten en ole ehtinyt kovasti keskittyä maalaukseen ja piirtämiseen. Keväällä tietysti alkaa uudestaan maalausten "kukkavaihe" kun puutarha ulkona ja myös postilaatikkoon tulevat aikakauslehdet ovat täynnä kukankuvia kevään eri juhlista muistuttamassa. Alla olevien kukkakuvissa ainakin idea on noukittu juuri lehdissä olleista kuvista. Kiitos vain Pirkka, Yhteishyvä ja muut julkaisut.

Ensimmäisenä kuitenkin esittelen harvinaisemman, piirretyn pihakuvan. Tein sen lämpimänä kevätpäivänä ulkona, varmaankin ilman paitaa. Kirkas auringonpaiste valaisee naapurien etupihat. Vielä lehdetön pensasaita varjostuu hiekalle. Seinustojen köynnökset alkavat jo saada ensimmäiset lehtensä. Piirretty ruskealla pastelli-liidulla piirustuspaperille.

Kotipiha kevätauringossa

Alla olevat kukkakuvat ovat enemmänkin totuttautumista kesän väreihin. Tuo maljakossa olevien pionien kuva on mahdollisesti vaiheessa. Taustaan pitäisi saada vielä eloa. Ehkä kevyttä sprittausta? Kaikki kolme on minun makuuni vähän liikaa työstettyjä. Tuoreus ei ole parhaimmillaan.

Gerberan kuvassa on piirrety ensin sini-violetilla tussilla ja sitten maalattu akvarellilla. Pionit on tehty pelkillä akvarelleilla.

Pionit maljakossaGerberat

Pionit