Kuten aikaisemmin kerroin viimetalvinen maalausopettajani Sija Jouhki opettaa menetelmällä jossa hän antaa aiheen hyvin yleisesti. Konkreettisten esineiden sijaan tehtävämme oli kuvate tunne, tunnelma tai – esimerkiksi jokin tuoksu tai äänimaailma. Konkreettisten asioiden kuvaajana minun oli aluksi vaikeaa päästä lyhyessä oppitunnissa oikeaan vireeseen, mutta kotitöiden avulla sain jo keväällä "langan päästä kiinni".

Seuraavassa kolme työtä jossa kuvaan samanlaista asiaa: ilmaa kevyempiä kappaleita. Alkuperäinen tehtävä taisi olla kuvata hiljaisuutta ja mielleyhtymäni siihen oli tyhjässä "roikkuvat" kappaleet. Myöhemmin jatkoin saman idean kuvaamista ensin kotona ja myöhemmin tunnilla. Viimeinen kuva on muistaakseni jo eri teemasta, mutta tuolloin tunsin että ideani sopi myös siihen aiheeseen.

Alla olevat kolme kuvaa ovat aikajärjestyksessä. Ensimmäinen on itse asiassa maalattu paksulle piirustuskartongille koska akvarellipohjani olivat tunnilla juuri silloin loppu. Kahdessa jälkimmäisessä olen monilla päällekkäisillä laveerauksilla ja pesuilla yrittänyt kuvata ilmavuutta ja keveyttä.

Flying%20objects%201-normal.jpg

Flying%20objects%202-normal.jpg

Flying%20objects%203-normal.jpg