Kirsi-opella on kevätlukukauden aluksi ollut mukana taidenäyttelyiden kutsukortteja ja muita taidekortteja. Tehtävänä on ollut kopioida niistä osia. Ensimmäisellä kerralla olin myöhässä ja en muutenkaan jaksanut keskittyä aiheeseen joten silloin ei syntynyt mitään esitettävää. Joululomalla olin kuitenkin muistellut Kandinskyn töitä ja erään Stokkan mainoslehtisen innoittamana kokeilin kykyjäni. Jälkeenpäin kun vertasin hänen oikeisiin tauluihin huomasin että värimaailma oli aivan toinen. Tässä yritelmäni.

Kandinskyn tapaan

Taidekorttien kokeilu kuitenkin herätti idean ja innon väritasojen kokeilusta. Alla pari sellaista kotityötä. Ylempi on ikäänkuin jatko aikaisemmassa postauksessa esitetyistä sipuliaiheista. Muutama päällekkäinen värikerros ja piirros vesiluikoisella liidulla kastetulle pinnalle. Sävytin mustaa vielä violeteilla, vihreällä ja maasävyillä.

Alempi on alinna olevan melontakuvan hengessä tehty tutkielma veden väreistä. Siinä on päällekkäin 10 – 15 ohutta värikerrosta. Laveeraus, kuivaus, vesieristys ja taas laveeraus.

Ajatus sipuleista

Selän värit

Alla esimerkki minulle tyypillistä nopeaa kuvantekoa. Nopea tussipiirros, värittäminen märillä laveeraussiveltimillä ja viimeistely sienellä. Kaikki alle puolessa tunnissa.

Muistikuva melonnasta

P.s. Suosittelen akvarellin ystäville entisen ryhmäkumppanini Marjaleena Etulan blogia http://valonpisarat.vuodatus.net/.